perjantai 28. joulukuuta 2012

Essence ja Decanter

Olen jo aiemminkin maininnut, että yksi intohimoni on astiat. Olen ollut kiinnostunut astioista ainakin 15-vuotiaasta saakka, varmaankin jo aiemminkin. Ensimmäiset astiat oli hankittu jo paljon aikaisemmin, kun muutin pois kotoa.

Eilen käytiin tyttären kanssa Stoccalla kiertelemässä ja astiaosastolla tyttäreni totesi, että tykkää katsella astioita. Totesin vaan, että äidin tyttö. =)

Jos meillä lähisuku kokoontuu dinnerille, on sen koko helpostikin yli 10 henkeä. Se siis jo vaatii jonkinmoisen määrän astioita.

Olen tässä viime aikoina yrittänyt täydentää astiastojamme niin, että kaikilla olisi samaa sarjaa olevat astiat. Tai, että saisin edes jonkinmoisen suht harmoonisen kattauksen aikaiseksi.

Lautasina meillä on tällä hetkellä valkoinen Lumi ja Teema. Lumi on ns. juhla-astiastona, mutta se on aika kallista, joten toistaiseksi sitä täydennetään valkoisella Teemalla.

Jokin aika sitten Citymarketeilla oli keräilykampanjassa Kastehelmi astiastoa, jolloin keräilin aika monta jälkiruokakulhoa, tarjoilulautasen ja - kulhon. Vielä olisi tarkoitus hankkia joskus matalat pulla(?) lautasetkin.

Lasistona keräilykohteenani on Essence. Nyt lasit on aika hyvällä mallilla, kun joulupukki toi niitä muutaman lisää. Valkoviinilaseja on nyt 12 ja punaviinilaseja 14. Joulupukki toi myös Iittalan Decanterin, joka sopii hyvin Essencen laseihin.

Vielä pitäisi hankkia jonkinlaiset kattaukseen sopivat vesilasit. Luultavasti hankin Essence-sarjaan kuuluvat matalat lasit...


Ollaan suunniteltu helmi-maaliskuulle fondue illallisia sukulaisille, 
joten silloin viimeistään lasit pääsevät testiin suurella joukolla.


Ei kommentteja: