keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Tuunasin valaisimen

Joskus alkukesästä bongasin tämän valaisimen ystäväni roskakatoksesta. Joku oli päättänyt luopua tästä industrial henkisesta ihanuudesta. Valaisin on tosi järeetä metallia, joten luultavasti ihan oikeata industrial tyyliä... En tiedä, missä tällaista olisi voitu käyttää. Alkuperäinen väri näyttää olevan armeejanvihreä ja toisessa reunassa on lenkki, josta lamppu on ollut jossakin kiinni.

No, minä siis kaappasin lampun roskista mukaani ja kesän se sai odotella, että inspiraatio sen kunnostamiseksi iskee.
Ei sille paljoa tarvinnut tehdä. Ostin uuden johdon Clas Ohlssonilta ja maalasin sisäosan valkoiseksi, koska vanha vihreä olisi imenyt kaiken valon itseensä. Päälle suihkasin hieman lisää mustaa ja sabluunoilla spreijasin valkoiset numerot.

Tarkoitus oli vielä kiinnittää ketju tuosta reunassa olevasta lenkistä ja laittaa lamppu sen avulla kattoon kiinni, mutta se ei käytännössä toiminut, joten otin sen irti. 

Numerosabluunat on peltiä ja ne on kuparille pinnalle vaikea saada kohdistumaan, joten jäljensin numerot paperille ja tein reiät mattoveitsellä. Tietenkään toi ei heti mennyt nappiin, vaan otin paperin liian aikaisin pois ja numerot suttaantuivat. Toisella kerralla jätin paperin paikalleen ja lopputulos oli ihan ok. Toinen huomio oli se , että sprei kannattaa suihkuttaa tarpeeks kaukaa, jolloin maali tulee pienemmissä erissä, eikä leviä.


Ei kommentteja: